dissabte, 1 de setembre de 2007

El compte enrere

Primer dia de setembre. Com comentava ahir la Toñi, ara sí que comença el compte enrere: només 16 dies per marxar cap a Alemanya. He decidit obrir un nou bloc on explicar experiències, sensacions, vivències... Pel que fa al Quina mandra, a partir del 16 li donaré vacances fins que torni a Barcelona.
Potser estaria bé començar el bloc berlinès explicant, per exemple, perquè em ve de gust anar-me'n uns mesos a Berlin. Se m'acudeixen tres motius, com a mínim:
1. Tinc Alemanya per un país que funciona, a diferència del meu. Viure-hi uns mesos em donarà l'oportunitat de comprovar sobre el terreny què hi ha de mite i què de cert en aquesta percepció.
2. Estic fart del curru. Però fart de debò. No tant de la meva feina com de l'ambient que afavoreixen els propis caps. A cagar, home!
3. Necessito canviar d'àires a nivell personal. Tout simplement!
A més, sense que sigui un motiu directe, pot ser molt interessant observar, des de la distància, la política al meu país i a l'Estat espanyol. Prop de 2.000 quilòmetres és prou distància com per no contaminar-se per l'excés d'informació, i segurament em donarà una perspectiva diferent de la realitat a casa nostra.
Pel que fa als propòsits que em faig pels mesos que sigui a Berlin, en destaco dos:
1. Assolir un bon nivell d'alemany i
2. Visitar països de "la zona". Amb cotxe és com més m'agrada viatjar i des de Barcelona el nord d'Europa cau un pèl lluny. De Berlin estant, en canvi, espero poder apropar-me a les Repúbliques Bàltiques, Kaliningrad (Rússia), Dinamarca... A veure com anem de temps i de calers, però!
Sóc a Barcelona fins al 17; el pròxim post serà el proper cap de setmana.

The countdown
September 1st. Only 16 days left for Berlin. I decided to start a new blog to tell my impressions, experiences, feelings... while I'm there, and give
Quina mandra a break, starting Sept. 16, until I come back to Barcelona.
There are three main reasons why I feel like moving up there for a while:
1. I have always had the impression that, unlike my country, Germany works. It will be interesting to check if this is real or just a perception.
2. I'm fed up with my work. Can't stand it one more minute. It's not my duties but the nasty atmosphere the bosses have promoted there. Give me a break!
3. In a personal level, I need a change, some fresh air.
Plus, it will be very interesting to live the political situation in
my country, and also in Spain, from the distance. As it happens with any kind of relationship, the day-to-day contact also interferes in our perception of the political reality.
As for the resolutions, they are mainly two:
1. To get a good knowledge of the German language.
2. To visit some countries in "the area". I love travelling by car but, naturally, northern Europe is quite far from Barcelona. Being in Berlin, it is not so difficult to reach the Baltic Republics, Kaliningrad (Russia), Denmark... It will all depend on the time and the money!
I'm in Barcelona until the 17th; the following post will be published next weekend.

8 comentaris:

Josep Amílcar Albert ha dit...

Hola Ferran, acabe de descobrir el teu nou blog.
Entenc i comprenc els motius que t'estimulen a marxar.
Espere i te desitge que aquesta nova etapa vital que comences ara d'un català a Berlin te siga molt profitosa i et permeta assolir els objectius que t'has marcat. Tots envejables!!
Te seguiré, i m'agafe la llibertat de incloure aquest nou blog en el meu.
Un abraç, amic.

Cristina ha dit...

Ens veiem abans que marxis i si tot va bé, ens veiem a Berlin!!! Un petonàs!!!

Ferran ha dit...

Amic Josep, molt benvingut a la que aviat serà la nova "casa" d'en Ferran! Seguim en contacte...

Cristina, poques coses hi ha més autèntiques que una retrobada viatgera entre un banjo amb potes i un que se'n va... con la música a otra parte, hehe. Ens veiem aviat!

Sig ha dit...

estic igual que tu ferran, jo ja porto aquí 6 dies. Em mola despertar-me a Berlin. Però avui plou. ja tinc bici i avui l'he empleat. He anat a l'aldi a arreglar lo del telefon que no em funcionava. A la tarda niré a demanar info a una Volkhockschule a vere quan valen els cursos. Vinga bis bald!!

oksana ha dit...

Hola ferran! Me alegro mucho, de que tu ya estas en Berlin! Suerte.

Puede ser, que tu un dia decidiras venir a Belarus, solo tendras que decirme. Para mi sera un placer llevarte a todos los sitios bonitos en Belarus.
De verdad, estoy muy alegre qu tu has podido relizaк tu deseo.

Ferran ha dit...

Ei Sig, jo encara estic disfrutant del bon temps de Catalunya. També miraré el tema cursos quan arribi, a vore si m'enganxo a algun a partir de l'1 d'octubre...
Viel Spass und bis bald!

Oksana!, qué ilusión leerte por aquí! :-) Minsk no queda tan lejos desde Berlín, así que a lo mejor ésta será la oportunidad de visitarte, hehe.
Supongo y espero que estés muy bien. Estamos en contacto por e-mail.
Un beso!

Esther ha dit...

Hola guapo, ja posat el teu blog berlinès a les "Adreces d'Interès" del meu navegador. Bis bald! ;-)

Ferran ha dit...

Gràcies, Esther. Em fa molta il·lusió saber que tu també m'acompanyaràs en aquest camí!