dilluns, 24 de setembre de 2007

Volkshochschulen (VHS)

Les Volkshochschulen formen part de la tradició pedadògica alemanya. Les moltes seus d'aquesta institució, repartides per tot el país, ofereixen nombrosos cursos per a adults a uns preus considerablement baixos.
Amb la intenció de recabar informació de classes d'alemany i matricular-me com abans millor, aquest matí m'he dirigit a la VHS del districte de Charlottenburg. He anat amb el metro fins a l'estació que m'hi deixava més a prop i, en sortir-ne, llarg com un dia sense pa s'obria davant dels meus ulls un fantàstic carrer peatonal ple de terrassetes. De ben segur que el dia espectacular que ha fet avui ha col·laborat en la bona impresió que m'ha fet aquesta via. Tot xino-xano, en cinc minuts he arribat a l'escola, un edifici d'obra vista amb uns jardins interiors dels quals, intueixo, d'aquí a no gaire serà impossible gaudir.
Un cop dins m'he dirigit al despatx d'informació i, sorpresa!, els cursos d'alemany començaven... al cap d'una hora! He pagat i, tal com anava (o sigui, sense haver dinat, sense fulls, sense llibres ni diccionari), he començat la meva primera classe.
Deu n'hi do la immersió idiomàtica que suposarà aquest curs: tinc classe quatre dies per setmana, de 13.30 a 16.45 h., amb una única pausa de 15 minuts. Tindrem dues professores: la Brigitte els dilluns i dimarts, i la Regine els dijous i divendres.
La classe és una amalgama d'origens; hi ha representades Rússia, Algèria, Equador, Guatemala, Itàlia, Brasil i Iran... També Andalusia i, naturalment, Catalunya per la Montse i jo mateix. Una de les russes, per cert, és de Kaliningrad, un lloc que m'encantaria visitar mentre sigui a Berlín, tal com comentava en aquest post.
Fins al 7 de desembre, doncs, ja sabeu on em podeu trobar els dies i hores en qüestió: a la Pestalozzistrasse 40/41, mirant d'assolir un nivell d'alemany que ni Goethe! (foto)

Volkshochschulen (VHS)
The Volkshochschulen are one of the legs of the German educational system. The institution, with its many seats, offers tenths of courses to adults at quite low prices.
With the intention to get some information on schedules and prices, I took the subway this morning to the VHS of the Charlottenburg district. The nearest station happened to be located in a nice street, where cars are not allowed, packed with people sitting at tables and probably drinking huge beers. In 5 minutes I reached the building, which has a beautiful garden. Unfortunatelly, I fear soon we won't be able to enjoy it anymore, once the temperatures cool down.
So, once at the information counter, I have been told classes started... in just one hour! So I paid and started my first Deutschunterricht! (German course).
I am in a quite multicultural group. The students come from Russia, Algeria, Ecuador, Guatemala, Italy, Brasil, Iran and, of course, Catalonia.
Therefore, until December 7th you will find me at the Pestalozzistrasse 40/41 premises, trying to reach a level of German even better than that of Goethe (picture above) himself!

10 comentaris:

Sig ha dit...

Ei Ferran veig qu eja ets un més a la Volkshochschule de Charlottenburg. Jo també vaig a Charlottenburg, però a mi m'envien a fer classes a la Rathaus de Charlottenburg, a la Richard-Wager Platz. Vaig en bici allà. Deu ni do si la immersió, és bastant a sac. Jo de vegades vaig despistat que no sé ni el que em diu, però poc a poc espero afinar la meva orella. I en quan a la representació ja ho dic al bloc....sembla que estiguem completament fotuts a la RDA!

zirus ha dit...

fer, tinc una curiositat que et passo per a temps de lleure, ja saps que cap compromís que és només morbo. Hi ha una institució anomenada Katalanischer Salon, dirigida per una tal Bibets Ramos, és el Casal Català de Berlín. Si algun dia hi tens contacte, ens diràs què tal està, a què es dedica?

Cristina ha dit...

Qué bé que ja vagis a classe! et demano un post sobre el teu piset, és tan mono com semblava al web?

Puji ha dit...

Ja ens explicaràs els teus progressos amb la russa...

Ich bin ein berliner ha dit...

Sig, tu t'ho has muntat de conya: l'edifici de la seu del districte de Charlottenburg és moooolt bonic! Però bé, jo tinc la Wilmersdorferstrasse al costat ;-)

Zirus, no porto aquí ni una setmana i ja me n'he fet soci, hehe... T'envio un mail al respecte.

Mmmm... quina Cristina ets?? No puc accedir al teu bloc! Branermeier? (em sembla que sí) Buil? Vilaplana? ...?
En qualsevol cas, el post del pis el pensava fer aquest divendres, primer aniversari (setmanal) des que m'hi vaig instal·lar. Espera només 72 hores! :-)

Avui el contacte ha estat zero, Puji. Kaliningrad s'allunya? No em donaré per vençut!

Cristina ha dit...

Sí, era la Branermeier.... m'espero, m'espero!

Josep Amílcar Albert ha dit...

Caram Ferran això sí que és no perdre temps!! Arribar i entrar a classe i fer la immersió directament.
Ens tens ben engantxats a aquesta crònica d'un català a Berlin. Ni el millor dels culebrots...
Pel que fa als territoris de l'est, com diu un amic meu, tu sembra que ja recolliràs. Cal treballar la multiculturalitat ;-).
Ens llegim...

Ich bin ein berliner ha dit...

Frau Braner, I knew it was you :)

El Josep, celebro haver-vos enganxat a uns quants :)
Ja veurem com acaba la "Connexió Tequila"! (o, en aquest cas, vodka)

elisabet ha dit...

avui per primera vegada miro el teu blog berlinés, el trobo genial. celebro que t'ho passis tan bé. Això de la pestalozzistr. m'ha arribat al cor. jo també anava a classe en un centre d'aquest carrer, potser el mateix. el nom del carrer és difícil d'oblidar. em vénen ganes de venir-te a veure.

Ferran ha dit...

Per primera vegada? Ai, que et suspendré!! :-) Celebro que t'agradi.
Ostres, doncs que fort si anaves a la mateixa Volkshochschule! Deu ser-ho perquè és la única que hi ha en aquest carrer. Li faré una foto i te l'enviaré, a veure si et sona...