dimarts, 9 d’octubre de 2007

Hola? Holaaa?? Tit-tit-tit

Ara resulta que tinc un problema amb el que no comptava. Vaig venir a Berlin amb el cotxe per tres raons: no m'agrada volar, podia portar tot el que em donés la gana ("Lo sentimos, su equipaje pesa X kg. Debe pagar X € extra por cada kilo") i, tan important com tot això, podia desplaçar-me quan i per on vulgués sense dependre de cap altre mitjà.
Bé, el cas és que el meu cotxe té gairebé 8 anys i, per tant, ja en fa tres o quatre que passa la ITV. Aquest novembre li tornava a tocar, però com jo marxava al setembre i, a més, anava de bòlid preparant el trasllat, no vaig pensar en passar la inspecció abans d'anar-me'n. Ara, un cop ben instal·lat, hi he caigut. Ahir vaig enviar un mail al RACC per preguntar-los què s'ha de fer en aquests casos i em diuen que... fer-me fotre! (bé, no amb aquestes paraules). Pensava que, dins l'espai de la UE, aquest tema, important!, ja devia estar previst. "Segurament, creia jo, em faran passar la inspecció tècnica aquí i fora problema". Doncs no!
I ara què passa? Doncs que, si el que m'han dit és cert (ho confrontaré amb l'ADAC, el RACC alemany, a veure què em diuen ells), quan entri a Catalunya amb el cotxe puc ser multat per no tenir la inspecció tècnica al dia!
Però vejam, senyors tecnòcrates de Brussel·les, que jo la vull passar, que no em vull escaquejar! Caram, tant facilitar el pas dels ciutadans europeus dins les fronteres de la Unió (Acords de Schengen), i ara resulta que si t'hi mous amb el cotxe pots tenir problemes per qüestions burocràtiques!
Hola, Brussel·les, hi ha algú??

Hello? Hellooo?? Beep-beep-beep
I have a problem which I did not expect to confront, before my trip to Berlin. I drove up here, basicly for three reasons: I do not like flying, I could carry as many things as I wished (without the typical "Your luggage weights X kg. You have to pay X € for every extra kilo") and, not less important, it gave me the freedom of movement I so much fancy.

Okay, the question is my car, almost eight years old, is to pass every two years a mandatory technical inspection, which confirms the car is perfectly fine and can circulate. The last inspection is to expire next month, but since I will not be in Barcelona I contacted by e-mail the Automobile Club of Catalonia (RACC), to ask them what could I do. I expected their reply to be that I could have this inspection passed in Berlin... All the contrary, though, they told me the technical inspection of vehicles is due to each state's legislation, not that of the European Union. This basicly means that, as soon as I drive back home, if the police stops me and realises the technical inspection has expired, I am going to be fined!
Mister bureaucrats in Brussels, I am willing to undergo the technical inspection! I find it a bit stupid to open up borders for European citizens, apparently making it easier to move within the borders of the Union (Schengen Agreement), and not having yet previewed such an important issue!
Hello, Brussels, anybody there??

10 comentaris:

zirus ha dit...

jajajaja, nen, demana't hora pel gener per quan vinguis a saludar la family i així tindràs etiqueta del color de 2008 per a estona (qui decideix els colors de l'ITV de cada any?), però demana't hora ja que després passa el que passa... o opció b: ven-te el cotxe a Berlín i procedeix a l'adquisició d'un utilitari amb placa (chapita) germànica...

Puji ha dit...

Oh Europa! Me la imachinava més gran!

P.S. Tit tit tit, en anglès és beep beep beep? Que fort, no?

Sara Maria ha dit...

Aquesta si que és bona!! Crec que el millor es fer com diu en Zirus, això si no et poden multar a Alemanya per anar amb un cotxe sense l’ITV passada…

Esther ha dit...

Sorpresas te da la vida, la vida te da sorpresas, la, la! Endeluego, endeluego, tal com dius, el més lògic i fàcil seria que la poguéssis passar a on ets ara. Tela marinera!

Cris ha dit...

Mira, per això no em trec el carnet de conduir, per evitar aquests problemes! ;)

nur ha dit...

Res, una mostra més de l'autèntica integració europea. Això de la UE em sembla que encara alguns ens sentim o ens volguem sentir europeus és ben bé un muntatge polític que no s'empassen ni els mateixos que formen les institucions comunitàries.

Si realment és així, quina putada! Perquè encara que, com diu algú més amunt, demanis hora per al gener, igual et deturen a la frontera per dur l'ITV caducada, clar. Això sí, aquí pots demanar hora per passar la ITV en línia!

nur ha dit...

Rectifico: "Això sí, aquí pots demanar hora en línia per passar la ITV" :P

Ferran ha dit...

Zirus, havia descartat fer el canvi de matrícula però, vist com funciona el tema, torno a posar-lo sobre la taula. A veure si demà passo per l'ADAC i me n'informo...

És que, puji, "tit-tit" en anglès em sona a "teta-teta" en català, i se'm feia raru...

Pozi, Sara Maria, potser faré cas de la recomanació d'en Zirus i em posaré una placa alemanya. A més, així m'estalvio que m'acabint plantufant una "E", jiji...

Esther, Europa segueix a mig fer. A vore quan l'acaben!

Mita-la ella, la Cris, buscant excuses de sota les pedres per no treure's el carnet!! ;-)

Ei, Nur, moltes gràcies pel link. Això sí, se m'escapa alguna cosa o només deixa demanar hora per les estacions de les comarques gironines? De tota manera, segur que ho hauré de solucionar abans des d'aquí dalt, d'una manera o una altra... Danke schön!!

nur ha dit...

Ups, tens raó: només és per demanar hora a Girona. Va, va, et dono un altre link per demanar hora a tot el territori! :P

Ferran ha dit...

Aaaara sí, Nur. Merci!