dilluns, 22 d’octubre de 2007

Qui vol ser milionari?

En el nostre món globalitzat deu resultar pràcticament impossible visitar un lloc del planeta on no hi hagi una marca, un model, un nom que no ens resulti familiar: Zara, Hard Rock Cafe, Vodafone... També els programes de televisió que es poden veure arreu, a qualsevol país, són nombrosos. La majoria són basòfia, tot s'ha de dir, però n'hi ha al menys un que, per mi, no entra en aquesta classificació; a l'estat espanyol es coneix amb el nom de "¿Quién quiere ser millonario?".
La versió alemanya, "Wer wird millionär?", s'emet per la privada RTL els dilluns i divendres a partir de les 20.15 h., que és quan aquí comença el prime time. El presentador és Günther Jauch, un tipus més sobri que el presentador espanyol del programa homònim.
Si sóc a casa, el "Wer wird millionär?" el veig sempre. Quan era a Barcelona ja m'agradava mirar-me'l, malgrat el moviment de celles del presentador. Aquí, tot i la dificultat que representa l'idioma, també m'enganxa. És una bona pràctica lingüística, de fet, tot i que de vegades no entenc la pregunta, o alguna de les possibles respostes... o fins i tot res de res! Però d'altra banda, no sabeu com disfruto quan sé la resposta... i el concursant no! Penso: "I això que el meu alemany no és precisament el d'un nadiu!". Avui ha passat justament això, amb l'agreujant que per no saber la resposta, al pobre concursant l'han fotut fora. La pregunta, ho sé del cert, agradarà a uns quants dels amics virtuals que visiteu el Berlin Chronicles. I, no cal dir-ho, haurieu sabut la resposta sense cap mena de dubte. Atenció:
Pregunta: "Was ist im Song 'Nothing for money' von den Dire Straits immer wieder zu hören?"
Possibles respostes:
A) "I like the BBC" - B) "I have no ARD" - C) "I'd love more RTL" - D) "I want my MTV"
Aquí no hi ha premi, però s'accepten respostes...

Who wants to be a millionaire?
In the globalized world we live in, it is apparently impossible to visit a place where a well-known make, brand or name isn't familiar: H&M, Hard Rock Cafe, Vodafone... This is also the case with many tv programmes. Most of them are crap (I'm thinking of "Big brother" and similars), but there is at least one which would not qualify in this category, and that's "Who wants to be a millionaire?".
The German version, "Wer wird millionär?", is on RTL every Monday and Friday at 8.15PM, when prime time starts over here. The presenter is Günther Jauch, apparently a local star. When I'm home, I usually watch the quiz. I like it and, plus, it is a good way for me to practice the language. Of course, sometimes I do not understand either the question or some of the possible answers (or even anything!). But you cannot imagine how delighted I am when I do know an answer and the contestant doesn't! I then think: "And even without my German being good". This happened just today. Here you have the question and the possible answers:
Question: "Was ist im Song "Money for nothing" von den Dire Straits immer wieder zu hören?"
Possible answers:
A) "I like the BBC" - B) "I have no ARD" - C) "I'd love more RTL" - D) "I want my MTV"

There's no reward in this case, but replies are accepted...

7 comentaris:

Sylvie ha dit...

Ostressssssssss, no en tinc ni idea d'Alemany però sé del tot cert que la respuesta correcta es la D!!!que Sting li feia la segona veu repentint-ho al final de la canço. Jejeje, guay Ferran.

ciro ha dit...

ehem.... la resposta correcta és l'opció E!;-)

Mikel ha dit...

per matar a qui no sapigue la resposta jejeje.
-que cony va contestar per cagar-la? la A? . suposo que a B i la C tambe son cadenas de TV de Germany no?

Puji ha dit...

La D!!!! És la D!!!! Jo vull ser milionari!

No ets raro, Ferran, a mi també m'agrada aquesty programa. De fet, en general, m'agraden els de preguntes i respostes.

Ferran ha dit...

Sylvie, bingo! Malauradament aquí no hi ha 1M€ en joc, però ets la vencedora moral, per haver arribat la primera :-)

Hehe, Zirus, justa!

Mikel, tu ho has dit: "I like the BBC", va dir. Uo, uo, uo... I sí, ARD i RTL són canals d'aquí.

Haha, puji, em temo que la Sylvie t'ha robat el premi.
Són dels que més distreuen, els de preguntes i respostes! I a sobre sempre aprens alguna cosa.

Sara Maria ha dit...

És ben cert, a mi també m'agrada el concurs especialment quan sé la resposta i el concursant no...

Ferran ha dit...

Hehe, què dolents que som, Sara Maria. Esperem que ell/a no la sàpiga per dir: "Oh, com és possible!" ;-)