divendres, 23 de novembre de 2007

Camí equivocat

Feia referència a l'àmbit de l'educació, en el post anterior. Reprenc el tema, tot i que per una qüestió diferent de la del respecte (o manca de) als professors, i em refereixo al nivell de l'ensenyament a l'estat espanyol. Que cau perillosament, des de fa anys, és del domini públic. Dir que estem copiant el pitjor d'altres països on el nivell és encara més baix tampoc crec que sigui novedós per ningú. Qualsevol dia d'aquests parlaré amb coneguts, aquí a Berlin, que són mestres a Alemanya. Serà interessant saber com funcionen aquí les coses i poder-ho comparar, per bé o per mal, amb el que passa a casa nostra.
El que adjunto a sota és no sé si un acudit o un malson. Primer porta un lleuger somriure a la cara, però poc després fa pensar que no, que no anem bé. I ningú no sembla tenir intenció de posar-hi solució.
PS: Algú sap què és un "buga guapeao"?

Wrong way
That the level of education in Catalonia and in all of Spain is very, very poor is known but most of the society. A few days ago I was sent a joke, which you can read below in Spanish, with regards this issue. Naturally, this is nothing to laugh about: students are year after year less prepared in terms of general knowlegde. Maths, grammar, foreign languages... no matter what, the level of students is dropping down, down, down.
The different Spanish governments have changed the laws of education one thousand times in the last 20 years. It looks like they want to make people believe that 'new law' equals 'better law', which us obviously false. So far, not one single government, either Catalan or Spanish, has been able to present something interesting and positive in this field.

LA ENSEÑANZA EN ESPAÑA un problema matemático:

ENSEÑANZA DE 1960
Un campesino vende un saco de patatas por 1000 Ptas. Sus gastos de producción se elevan a 4/5 del precio de la venta ¿Cual es su beneficio?

ENSEÑANZA TRADICIONAL DE 1965
Un campesino vende un saco de patatas por 1000 Pts. Sus gastos de producción se elevan a 4/5 del precio de venta, esto es a 800 Ptas.. ¿Cual es su beneficio?

ENSEÑANZA MODERNA DE 1970
Un campesino cambia un conjunto P de patatas por un conjunto M de monedas. El cardinal del conjunto M es igual a 1000 Ptas., y cada elemento vale 1 pta. Dibuja 1000 puntos gordos que representen los elementos del conjunto M. El conjunto F de los gastos de producción comprende 200 puntos gordos menos que el conjunto M. Representa el conjunto F como subconjunto del conjunto M, estudia cual será su unión y su intersección y da respuesta a la cuestión siguiente: ¿Cual es el cardinal del conjunto B de los beneficios? (Dibuje B con color rojo)

L.O.G.S.E
Un agricultor vende un saco de patatas por 1000 Ptas.. Los gastos de producción se elevan a 800 Ptas.. y el beneficio es de 200 Ptas.. Actividad: subraya la palabra "patata" y discute sobre ella con tu compañero.

LA PRÓXIMA REFORMA
El tío Ebaristo, lavriego, burges, latifundista, espekulador i intermediario es un kapitalista insolidario q sa enriquezio con 200 pelas albender espekulando un mogollon d patatas. Bibe al hoeste de madrid esplotando ha los magrevies. Lleba asus ijos a una esjuela de pago. Analiza el testo, vusca las faltas desintasis, dortografia, de puntuacion y si no las bes no t traumatices q no psa nda.

Escribe tono, politono o sonitono con la frase "QUE LISTO EL EBARISTO" y envia un sms a tus colejas komentando los avusos antidemocraticos dEbaristo i conbocando una manifa expontanea nseñal d protesta. Si bas a la manifa sortearan un buga guapeao.

11 comentaris:

Edu Casabella ha dit...

jajaja l'acudit molt bo ... en quan a l'educació és un tema que em preocupe, en Clint al seu bloc A tot bloc! fa una reflexió que dóna per pensar ... diu així, "mentre l'escola pública catalana queda retratada el president porta els fills a la privada alemanya...tot un exemple!" i al final afegeix Cop de Mall!, doncs això, Cop de Mall!.

Estic començant en la possibilitat de fer cremes de containers com els francesos a veure si així ens comencen a fotre cas aquests polítics de pacotilla.

Oscar 7m76 ha dit...

A mi m'ha fet més gràcia el de la LOGSE: "subraya la palabra "patata" y discute sobre ella con tu compañero".

Tinc companys que són profes d'universitat (de telecos) i es donen cops de cap de la baixada de nivell dels alumnes cada any. Cada any és pitjor, no sé on arribarem...

Franklin Kareem Nyram ha dit...

Boníssim l´acudit.

Tens raó, apliquem el pitjor de cada pais. El nivell d´educació cau estrepitosament. Els mestres han de fer de pares, tutors i policies, el Govern i els partits fan el de sempre: electoralisme. A sobre cada dia es llegeix menys i s´incentiva més el "borreguismo"

Salutacions

F. Kareem.

Sara Maria ha dit...

Jajajaj... Molt bo, els hi passo a amics profes de mates especialment!!
No sols el Montilla porta els fills a la privada, si no també la majoria de professors de la pública!!

llopis ha dit...

jajajajaja!jajajjaja! que bo!!! ostres ferran, ni que sigui en forma d'acudit, és la realitat. A vegades em diuen a casa, no sé que farem d'aquests joves, i aquests són el futur. Jo li consesto a la meva mare, bé això ja ho déien els teus pares també de vosaltres, estic començant a veure que no. Que a nosaltres ens ho diuen però amb més raó, i el motiu és l'educació.

Ferran ha dit...

Edu, buscant en el A tot bloc! el post que comentes, he llegit això del ZP i la broma sobre el retard d'en Buenafuente per culpa dels Rodalies. Això és de debò? El Zapatero va fer aquesta conya, en sèrio? No m'ho puc creure! Això sí que mereix un cop de mall, amb tota la mala hòstia.
Això dels contenidors, m'hi apunto en la categoria de còmplice en la distància!

Oscar, mon pare, vinculat al món universitari (teoria econòmica; uitx) ja fa anys que comenta a casa que cada any és pitjor, que el nivell, fins i tot gramatical, està per terra. És molt crític amb cada nova reforma educativa que es fa (per cert, CAL fer reformes cada 2x3??). No nem bé.

Pozi, Franklin, ni més ni menys.

Això també és gros, Sara Maria: que el propi president del govern defensi (se suposa que la defensa, no??) la pública... però porti els seus fills a la privada... Hello?!?!?

Ei Llopis, em sembla que un percentatge important del jovent d'avui dia hauria de passar per l'escola. Per fer alguna cosa de profit, vull dir; no per perdre el temps.

nur ha dit...

Sí que anem malament, sí, i això és més que evident des de fa anys. A mi m'ha agradat això dels anys 70 dels conjunts perquè m'ha recordat la meva infantesa, clar. Ara ja no s'expliquen els ditxosos conjunts?

Jo tinc amics que no són professors vocacionals, però que s'han enganxat a la docència i els encanta. Però, sincerament, no crec que sigui el més habitual: jo recordo alguns profes de l'institut que venien, llegien el seu rotllo i fotien el camp i au, ja t'apanyaràs (examen: "mis apuntes").

Cal un canvi molt radical en aquest tema i a tots els nivells (inclosa la uni, que ens retorna uns universitaris amb un nivell baixíssim de coneixements). Qui forma el partit del canvi? Comences tu, Ferran, des de l'exili? :P

RY ha dit...

Estic fent un intensiu en la matèria, així que no opino. però com poses a dalt això de "PS: Algú sap què és un "buga guapeao"?

Com no tinc temps no et contesto amb procediments, ni amb dates, conceptes o sistemes conceptuals ni tampoc amb valors, normes i actituds que per això ja t'han contestat els de dalt que en saben més, però per a mi un buga guapeao deu de ser quelcom com un cotxe transformat àdhuc pel tunning.

Ferran ha dit...

Nur, els conjunts dels anys '70 se'm van quedar travessats: quina ràbia feien i de què poc servia!
Sobre el partit del canvi... mmm... no m'hi importaria posar-m'hi...

Ach so!, que diuen els alemanys. Merci, ry!

nur ha dit...

Ferran: jo estic esperant algú que s'hi deixi i s'animi a crear-ne un de ben nou i ben net (d'esquerres, crec). Liderar no és el meu fort, però donar tot el suport passant desapercebuda quan estic d'acord amb una cosa... sí :)

Ah i, sí, un buga guapeao deu ser un cotxe "tunejat" (degudament arreglat, pintat, entapissat, amb els tapacubs, els altaveus que fan llumetes per tot arreu). En fi, una cantada de cotxe :P

Ferran ha dit...

Ben mirat, Nur, em sembla que a mi també em va més el paper de "darrera les bambalines" que no pas donant la cara. Bé, qui vulgui crear aquest nou partit, ja té com a mínim 2 voluntaris per la feina bruta :-)