dissabte, 24 de novembre de 2007

El PSC

Estic veient una entrevista de Josep Cuní a Miquel Iceta. A 1.800 km de distància, ho sabeu perfectament, les coses es veuen sota un altre prisma. Amb tot el respecte cap als amics votants del PSC, només us puc dir una cosa: l'Iceta em repugna i el PSC/PSOE, també. No voldria centrar l'origen d'aquest sentiment en una sola frase, en un sol moment estelar; però és que no puc evitar pensar que aquesta d'aquí sota resumeix perfectament l'estat nauseabund de la política catalana, encapçalat pel partit majoritari de govern:
"Jo no dono dates (...) però l'AVE arribarà a Sants abans de l'estiu, segur. Vaja, jo crec que arribarà abans de Setmana Santa"
Si un senyor amb la responsabilitat política de l'Iceta surt per televisió i diu una cosa com aquesta (i juro que podria destacar ben bé una vintena més de frases d'aquest nivell), i la gent els continua votant; i les enquestes diuen que no perden posicions de manera significativa; i els espectadors no es posen vermells de vergonya aliena... és que el problema no és només dels polítics sinó de la societat catalana, que pateix un càncer, sense dubte, en fase terminal.
I ho dic així i no em fa cap gràcia. Entre uns i altres han aconseguit ja, de facto, subnormalitzar la major part de ciutadans del país, que segueixen com a bens les consignes "dels seus".
Aneu votant partits d'àmbit estatal, aneu votant-los, i no trigarem a veure catalans emigrant a buscar feina a Castella. De moment, us prometo que ja en conec un. Temps al temps.

The Catalan Socialist Party (PSC)
This is the ruling party in Catalonia, along with two others. As the party at the government which received the biggest support in the last elections, the PSC has the biggest responsibility in the political action. I was just watching an interview to one of the "big ones" in the party, and I realised that what is going on in Catalonia is freaking scary. The guy said a huge amount of incredible stupid things, but I highlight the following:
"I don't like suggesting any dates (...) but the AVE will reach Sants before next summer. Actually, I believe it will do so before Easter"
Step by step: AVE is the name of the fast train in Spain; Sants is one of the main stations in Barcelona, the first one to receive the fast train... whenever it arrives.
The incredible story behind these words is that the AVE was supposed to arrive in Barcelona in three weeks time (the date was given by the president of the Spanish government himself). What has happened lately, so that this date has been postponed to possibly six months? Making the tracks has been a disaster which has affected regional lines for the past 12 months or so! To replace the cut train lines, coaches have had to be hired from other parts of Spain; also Spanish drivers who, naturally, did not know the roads and had to be helped by passengers to find the bus stops!! I swear this is true: southern Europe, European Union, 21st century.
Now this asshole from the PSC talks on television, says something as amazing as the sentence above... and according to polls, his party seems not to be affected despite all the incredible things that prove they are absolutely uncapable to solve problems. Not only uncapable, they are responsible for what's going on.
To me, not oly the politics in Catalonia are affected by a fatal cancer, but the Catalan society itself is sick. It's like a cancer spread in a body, which I fear it might be impossible to cure. Most people just don't realise what are the challenges in front of us. I can picture Catalan workers migrating to Castile to look for work. I already know of one case. Give time to time.

15 comentaris:

Josep Amílcar Albert ha dit...

Ja ho diu la Chacón "Aspanya s'hi juga molt en les pròximes eleccions..."
El País Valencià, us portem avanç en aquest tema. Estem patint les conseqüències dels governs del partit socialista. No penseu que la situació que actualment patim el PV és sols pel PP, no. El que ara passa no s'entendria sense els anys de governs socialistes, agenollats davant Madrid. Un partit socialista súbdit abans i ara, que ha donat pas a la dreta per fer el mateix que feien ells.
Continuisme de la dreta abans i ara.

nur ha dit...

I que fàcil seria mossegar-se la llengua i no dir res, oi? Ben calladet hauria quedat la mar de bé!

Això, Ferran, reforça més la meva teoria que cal buscar una nova sortida i que no inclogui la paraula Ciutadans/Ciudadanos, és clar.

L'1 de desembre hi ha una manifestació de la Plataforma pel dret a decidir, però com imaginàvem que podia passar amb la de l'any passat, ja s'està polititzant massa: davant hi aniran representants de tal i tal partit. I si és així, aleshores... el meu dret a decidir em diu que em quedi a casa :(

Puaj!

Ferran ha dit...

Josep, sembla mentida com, després de 30 anys de morta la dictadura (naturalment sense tenir en compte la seva continuació "mal dissimulada", via Borbons), el PSOE continua sent incapaç d'articular un discurs radicalment diferent del del PP, en la qüestió territorial. No en saben? No volen? Potser en el fons, en aquest tema, pensen exactament el mateix que els Populars?
La veritat és que ja fa temps que em costa més de pair la barroeria dels socialistes que la jeta del PP; com a mínim, aquests últims no enganyen ningú.

Ai Nur, doncs et ben prometo que si fos a BCN, a mi m'hi tenien a primera fila, dissabte que ve. A casa nostra les manis sempre, sempre són utilitzades com a arma política. Però si per això ens hem de quedar a casa, quina opció de visualitzar el nostre cabreig ens queda?

nur ha dit...

Ferran: potser tens raó, fins i tot tinc remordiments quan dic que no penso anar-hi. Però, saps? em fa ràbia que després es digui que hi havia no sé quanta gent i tot sigui gràcies a unes determinades sigles amb les quals no combrego.

Em fa ràbia que ara demanem el traspàs de les infraestructures: estic convençuda que el tema de les infraestructures anirà cada cop pitjor.

Per resoldre el tema de les rodalies de Barcelona calen molts canvis i els canvis suposaran desastres, caos i hecatombe: i aleshores, qui en tindrà la culpa? qui ho haurà fet malament?

No ho sé: encara tinc sis dies per pensar-hi!

llopis ha dit...

Jo sóc del PSC, i no sóc l'únic, hi han coses que no entenc. Per exemple el tema de Navarra. Jo vaig anar a veure els companys a donar-lis suport.

El PSC està aguantant molt, fins i tot massa. Fa un parell de setmanes que van fer un acte a Andalusia (http://www.elperiodicoextremadura.com/noticias/noticia.asp?pkid=337200)
i on el PSC es va sentir molt malament. El PSOE d'andalusia va fer un sopar per donar suport a la ministra, i a mi no em va semblar molt correcte, ja que crec que hauria d'actuar amb més humiltat.

Crec que Zapatero vol aguantar la ministra fins a les eleccions, perquè creu que ella ho pot arreglar. No en dubtem d'això però si de les formes.

Per altra banda, jo vaig signar per la plataforma pel dret a decidir. Tinc ganes de saber que vol el poble català. Que si es fa un referèndum, no sé encara que votaria. Primer m'agradaria veure com s'acaba de desenvolupar l'Estatut i aviam si les coses milloren...

No sé si aniré a la manifestació, no ho sé segur, però es que hi han coses que ja no es poden aguantar més (i menys mal que no haig d'anar cada dia a BCN).

Una salutació!

Ferran ha dit...

Nur, t'entenc perfectament. D'una banda creus que hi has d'anar; de l'altra no et dóna la gana que la teva presència sigui utilitzada per uns i altres com a arma política. Però, ei!, sense cap intenció de convèncer ningú de res, penso que tal com estan les coses, l'única manera que hi ha de fer sentir el cabreig per la continua, llarga presa de pèl és sortint al carrer i cridant com una sola veu que JA N'ESTEM FINS ALS PEBROTS!
Ai, que m'escalfo. Perdó ;-)

Ei Llopis, sé que alguns dels amics (virtuals i presèncials) sou del PSC, i estic segur que sou coherents amb el que penseu i per això hi sou.
Sé que el post m'ha quedat una mica dur per l'adjectiu que he fet servir, però és que em costa ser racional amb un partit que, tinc la sensació, ens aixeca la camisa a tots plegats. El PP és diferent: porta escrit al front el que pensa, i no enganya ningú. Però amb el Partit Socialista... Jo vaig creure, de debò, que amb Maragall aquí i Zapatero allà, les coses a Espanya podien canviar. Ara em sento decebut, estafat i sé del cert que Espanya no canviarà mai.
Només em faltava escoltar aquest penques dir això de "L'AVE arribarà a l'estiu", quan fa quatre dies la data era el 21.12 i quan fa... molts mesos! que les infrastructures fan aigües per tot arreu. Et prometo que, vist de lluny, tot plegat és surrealista i jo no entenc res.

Mikel ha dit...

el tema esta complicat i es moooolt dificil que el PSC deixi al PSOE.

Sara Maria ha dit...

Un cop més veig que estem propers en "sentiments" polítics

Oscar 7m76 ha dit...

Tens tota la raó, amic Ferran.

Primer. Al PSC primen els interessos del PSOE (=Espanya) i no els de Catalunya.

Segon. Els votants ens estem subnormalitzant perquè som incapaços de veure que ens prenen el pèl. Però, oju!, alguns sí que ens n'adonem però no sabem com escapar-nos, perquè mentre els partits que sí s'estimen Catalunya (ERC, CIU) no paren de fotre el burro per robar-se vots.

nur ha dit...

Si t'ha d'animar: ja he quedat amb uns col·legues per a la mani de dissabte i ja he publicat també el logo al meu bloc. Si és que només cal que m'estiris una mica... que ja m'hi apunto! Sóc una boques!

Ferran ha dit...

Mikel, m'aposto un Gallifante que, més que molt difícil, és inviable: el PSC no "s'independitzarà" del PSOE. Ni aviat ni tard.

Sara Maria, més aviat em sembla que sí :)

Oscar, el més gros de tot plegat és que CDC i ERC no semblen adonar-se, per increïble que resulti, que no lluiten pel mateix espai, sinó que són complementaris: l'un a la dreta, l'altre a l'esquerra. A veure si desperten algun dia!

Nur : BIEEEEN!! :-) Pensa que si jo fos a Barcelona, m'uniria a vosaltres segur. Quan cridis coses com: "Volem un país normal!"... crida també per mi; et delego el meu slogan! ;-))
PS: Amb la vènia, benvolguda, t'he copiat el logo i també l'he penjat aquí al costat.

zirus ha dit...

salut, ja veig que la cosa s'escalfa;-) jo només voldria reforçar, en la línia del teu missatge, que els polítics, respecte a la societat a la qual se suposa que serveixen, no són ni millors ni pitjors que qualsevol altra persona. que són, ben bé, reflex de la resta de persones. no és consol de res, però frases d'aquest estil en podria trobar a les boquetes de tots els colors. i que jo també estic fins al gorro del trenesito i de la jarana de la ministra...

Ferran ha dit...

Zirus, no puc afegir res al que dius, perque ho subscric, com saps. No fa gaire m'he referit al caràcter "humà" (només faltaria!) dels polítics i també deia, en el post del 14.11.07, que frases lamentables les diuen diàriament responsables de qualsevol partit.
En aquest cas, però, tot i reconèixer que l'adjectiu, un pèl dur, va ser producte del "calentón" del moment, hi ha un agreujant: el Partit Socialista governa a tot arreu, i això sol ja em posa nervioset (ep!, em passaria el mateix amb qualsevol partit que governés a tot arreu! Crec que no és gens bò per la democràcia) i, a sobre, em sento absolutament estafat pel PSOE. Ja saps com penso, políticament, i saps també que el tàndem Maragall+Zapatero em va fer creure, al principi, que "una altra Espanya era possible". El mateix va passar a molta, molta altra gent. I quin gran desengany! Ara tenim PS a la Casa Gran, la Dipu, la Gene i a Madrid... i Catalunya és Can Pixa i Espanya, tan centralista com ha sigut (i serà) sempre.
Fruit d'aquesta circumstància és fill el meu comentari. N'estic fart d'incompetents (que, torno a dir, sé perfectament que estan desparramats per tots els partits i no partits polítics) i, també, de societats que no reaccionen. I malgrat tot plegat, no tinc cap dubte que hi ha gent que treballa, a peu de carrer, des de partits polítics de tots els colors, amb el convenciment que amb la seva feina poden aportar alguna cosa positiva a la societat. Però les cúpules... quina mandra foten!

zirus;-) ha dit...

morin les cúpules! visca les còpules!

Ferran ha dit...

Especialment amb la segona estariem més que d'acord :)