dijous, 8 de novembre de 2007

Joan Rosell, català i emprenyat

Pel que llegeixo al telenoticies.cat, sembla que el president de Foment del Treball, Joan Rosell, està cabrejat. Un altre català emprenyat. Aquesta és l'entradeta de la notícia:

La patronal Foment del Treball ha demostrat amb xifres el desequilibri que hi ha a Catalunya respecte a la resta de comunitats autònomes de l'Estat pel que fa a la inversió i ha reclamat a l'Estat que es publiquin les balances fiscals. Segons les dades de Foment, entre el 1997 i el 2007 Catalunya ha rebut un 28% menys d'inversió que no pas Madrid o, el que és el mateix, cada català ha rebut 280 euros en inversions, mentre que la mitjana espanyola és de 310 i la xifra puja a 389 en el cas de Madrid. La patronal ha remarcat que aquest és un dels motius que provoquen l'allunyament dels catalans respecte a Espanya que aquest dimecres advertia el president Montilla.

Ja era hora que des de la patronal també es posessin les piles. Em sembla ridícul que no s'hi posin forts, com si el centralisme de l'estat no anés amb ells. Ens afecta a tots, empresaris i treballadors!

Joan Rosell, Catalan and mad
Mr. Joan Rosell is the president of "Foment del Treball", a Catalan sort of trade union... of entrepreneurs. In a press conference today, he reported that, within the past 10 years, the Spanish governments have been investing in Catalonia up to 28% less than they have invested in the Madrid region. This means that each Catalan citizen has received 280€ while each Madrilian got 389€ (310€/person is the average of Spain).
For some reason that I cannot understand, the Catalan entrepreneurs have always avoided reporting any information like this... so far. They used to say this is politics, and they are not politicians. Excuse, Mr. Rosell, this is not politics, this is everyday life and affects us all, entrepreneurs and the rest!

10 comentaris:

Puji ha dit...

Per fi algú que te cert ressò reacciona!

Mikel ha dit...

Bon Dia Catalunya!!
A veure si ens començem a posar les pilas!!

Oscar 7m76 ha dit...

Vinga òstia, hasta los güevos!

Ferran ha dit...

En el web del TN hi ha avui aquesta enquesta: "El clam de Foment afavorirà que es publiquin les balances fiscals?". 3 de cada quatre hem votat "no"; no tinc cap dubte que el govern espanyol no publicarà les balances fiscals, per més que Foment o qui sigui ho reclami. No ho faran. I encara hi ha gent que no al·lucini amb això. Resulta incomprensible.

Dani R. ha dit...

Pero no hi havia una llei que obligava a fer-ho?

M'ho estic inventant?

Sylvie ha dit...

Holas!
Ara que has posat això, el meu germà m'ha fet arribar aquesta adreça web:

www.catalaemprenyat.cat

Petons

Deric ha dit...

sí, prò canviarà alguna cosa?

Ferran ha dit...

Ostres, Dani, doncs la veritat és que no ho sé. No em sona, que hi hagi una llei al respecte; de totes maneres, suposo que si hi fos no tindrien altre remei que publicar-les, i ja veus com estem: finals de 2007 i seguim demanant les dades... com fa 10 anys!

Ei, Syl, merci. De fet, és l'adreça del post anterior, que vaig titular "Català i emprenyat". L'adreça la vaig penjar a més a l'apartat "Mehrere", al lateral dret del bloc. Però gràcies de totes formes! :) Petonet.

Deric, potser no, ho sé; però si no ens movem nosaltres, segur, seguríssim que no canviarà res. Hem de pressionar perque canviï: o ho fem nosaltres, o ens mengem el marron...

Sylvie ha dit...

Ups..pos si que m'he fixat poc!!

Ferran ha dit...

Normal, Syl; un divendres tarda / vespre, el que tenim al cap és el weekend ;-) I ja que en parlem... bon cap de setmana!