dimecres, 14 de novembre de 2007

Patètic

Llegeixo aquest titular a telenoticies.cat:
Montilla responsabilitza de la falta d'inversió a rodalies els governs de CiU i el PP
President, a aquestes alçades de la pel·lícula, vostè ja hauria de saber que amb frases com aquesta s'explica la desafecció de bona part de la ciutadania per la política. QUE ENS HA PRES PER IMBÈCILS, ALS CIUTADANS?? El Partit Socialista, el seu!, que va governar durant 14 anys amb González i, ara, durant 4 amb Zapatero... NO HI TÉ RES A VEURE, AMB AQUESTA VERGONYA DE RODALIES??
S'han de tenir penques.
PS: Deixo constància escrita que una frase tan vomitiva com aquesta me la imagino sortint de la boca de qualsevol polític, de qualsevol partit català o espanyol. Que s'ho facin mirar, tots plegats; la regeneració política comença a ser urgent.

Pathetic
This afternoon, the President of the Catalan government (Socialist Party) has pointed at the past governments of CiU (right wing) in Catalonia and PP (right wing) in Spain as responsible for the lack of investment in the rail network in the Barcelona area. Incredible, since the President's own party has been ruling Catalonia and also Spain for the past 4 years! And, even more, the Socialists were ruling Spain for 14 years!, until mid-90s.
Stupid things like the one said this morning by the President have only one immediate consecuence: people get tired of politics and politicians. I don't know in your countries; in Catalonia/Spain, the regeneration of politics is a must.

13 comentaris:

Sylvie ha dit...

En fi Ferran, és ben cert que sona repetitiu i personalment me fa pena ja de pensar-ho però es que sont tots iguals...

Francesca ha dit...

Doncs si... és una pena, però tens tota la raó!

Oscar 7m76 ha dit...

En Muntiya no té vergonya.

Mikel ha dit...

es el que te la politica...

Ferran ha dit...

Hola a tots: penso que les llistes obertes significarien un començament de regeneració política. Hi ha un cert moviment en aquest sentit, a partir d'un manifest que han signat 50 personalitats demanant un canvi en aquest sentit. Aviat us n'informo via bloc...

Sylvie ha dit...

Ferran, fa tant de temps que ho intento explicar això! en les ultimes eleccions ja hi vaig escriure al meu blog sobre la urgent necessitat que trobo que tenim de modificar el sistema electoral i crear d'un cop llistes obertes...m'alegra sentir-te dir que creus que potser hi haurà un canvi en este sentit....

Franklin Kareem Nyram ha dit...

Mientras haya partidos no habran listas abiertas...

Nunca conocerán la realidad ni conocerán las necesidades del pueblo, según Platón los líderes debían ser los sabios, en la actualidad este papel es para los concupiscentes...

Vive la politique tribal!!

Quizás acabemos como Chávez, je,je,je.

Saludos.

Ferran ha dit...

Syl, el nom és "Manifest d'Acció per a la Democràcia" i, coses de la vida, acabo de descobrir que ja han penjat una pàgina web, aquesta: http://www.accioperlademocracia.org/cream/

Franklin, amb partits o sense, sembla clar que les llistes obertes són una necessitat imperiosa, tal com estan les coses.

ciro ha dit...

el cert és que a mi també m'encanten les llistes obertes... però és un tema a tractar seriosament. quin candidat de llista oberta permetrà que al seu municipi es faci una presó? un centre toxicòmans? una depuradora? d'altra banda, qui finançarà als candidats de les llistes obertes? ells mateixos? no sé, voldria tenir més info sobre les possibilitats del procés...

ciro ha dit...

ara bé, crec que el tema no es limita només a llistes obertes. jo crec, sincerament, que els polítics no són mi millor ni pitjor que qualsevol altra persona de la nostra societat. també dic no és fàcil tenir content a tothom (vaja, ni és fàcil ni possible, ni recomanable), i que les finances de les administracions públiques són limitades. perquè està clar que el que no vol la majoria de la gent, sobretot, és que li pugin els impostos, no?

Ferran ha dit...

Ciro, jo també crec que els polítics són iguals que qualsevol altre "professional", que qualsevol altra persona que es dedica a una feina. El que passa és que, justament per la trascendència que tenen les seves decisions, molts d'ells haurien d'anar més en compte amb el que diuen, o amb com ho diuen. Tot i això, estic convençut que la majoria, i molt especialment els que us dediqueu a la política local, s'hi posen amb voluntat de servei a la comunitat. Vaja, d'això no en tinc cap dubte.
Sobre la qüestió de les llistes obertes, tens raó: n'hem de saber molt més, jo el primer; però com a sistema, em sembla molt més ideal dipositar la meva confiança en una persona amb noms i cognoms, que en un "partit", que és una cosa com molt abstracta, que engloba moltes sensibilitats, moltes maneres de fer...

llopis ha dit...

Jo ja ho he tractat moltes vegades allò que fem a la nostra agrupació deprés d'una executiva o assamblea, anar a fer una cervesa, o fins i tot si juga el barça, a acabar de veure el partit. I moltíssimes vegades ho hem tractat tots. Mica en mica els partits polítics no veuen ser representats pel poble durant tles eleccions, és a dir, una baixa participació, i això no interessa. Mica en mica les llistes obertes s'aniràn fent, en un inici suposo que a àmbit municipal, i seràn cap a les properes (crec jo).

Ferran ha dit...

Doncs esperem que s'hi posin aviat, Llopis, amb les llistes obertes; abans que una enorme majoria de ciutadans opti per donar l'esquena a la política.