dijous, 15 de novembre de 2007

Revivint el passat

El museu que Berlin dedica a l'antiga República Democràtica Alemanya és, en realitat, un centre interactiu. El visitant pot "obrir" i "tocar", verbs que en qualsevol altre museu estarien, no cal dir-ho, a la llista de "Prohibit". En realitat, el DDR Museum Berlin (fotos, a sota) està pensat per viure l'Alemanya comunista més que per documentar-se'n. S'hi poden escoltar jingles d'emisores de l'època, veure petits fragments dels programes més seguits de la televisió i també un documental sobre la política de construcció d'habitatges al Berlin Oriental. Fins i tot s'hi exposa un Trabant, el cotxe que la RDA va produir com a xurros des de mitjan anys 60 fins a la desaparició d'aquell estat. De fet, no només hi mostren un vell Trabi, sinó que s'hi pot pujar i mirar de posar-lo en marxa... si el motor no falla.
Una part del museu que m'ha agradat especialment és la simulació d'un menjador, cuina i labavo, suposadament decorat a l'estil "comunista". La veritat, però, és que recorda un pis dels anys '70... de qualsevol país; podria ser la casa dels nostres pares en aquells anys, igual que podria ser-ho la roba que hi ha penjada en un armari o els llibres a les lleixes de la sala.

Revisiting the past
The DDR Museum Berlin (pictures below) offers different theme areas, where one can not only watch but also grab and live. I was there recently and enjoyed it because it shows how life was in the former German Democratic Republic, not only through pictures but with materials that one can take, read (and leave back on its place, of course! :-) Even a car is to be seen. It is not just a car, but an old Trabant, the famour GDR-produced vehicle which could be seen in all GDR streets from the 1960s ahead.
One section of the museum I especially enjoyed is a fake living-room, kitchen and bathroom, which pretend to be part of a typical GDR appartment. To be honest, though, I couldn't see much difference in comparison to an appartment anywhere in Europe in those years.


2 comentaris:

Matty ha dit...

Darling, nosaltres també van visitar aquest museu i el vaig trobar fantàstic. Tot i lo petit que és, la presentació és sorprenent (allò dels calaixos, de poder tocar alguna cosa, etc...)i molt didàctica. Tens raó, però, que el que trobes a la cuina, la decoració del "piset", la roba i altres estris són ben bé iguals que els que es trobaven per aquí. Potser en d'altres paísos pot semblar "cutre" o "atrassat" però era el que teníem per les espanyes.
El millor: el Trabant!!!! l'Eric no en va voler sortir en tota l'estona!

Ferran ha dit...

Oi que sí?? Veia aquella saleta, la roba de l'armari i pensava en casa nostra quan jo era un nano :)) Però sí, el museu és interessant pel que mostra, i per com ho mostra. Ja m'ensenyaràs fotos de l'Eric "conduïnt" el Trabi! Petonets.