dimecres, 2 de gener de 2008

Trànsit, de BCN a BLN

Berlin ha començat l'any amb novetats destacades: d'una banda, des de l'1 de gener està prohibit fumar en molts espais on, fins ara, actius i passius (parlo de fumadors) coincidien. Era lleig, molt lleig, especialment pels no fumadors, però per sort aquella època ja és història.
La segona novetat ve de la mà del trànsit. Sí, com a Barcelona amb els famosos 80 km/h, a Berlin s'estrena la Umwelt-Plakette. És aquesta enganxina que veieu a la foto de l'esquerra. Des d'ahir, els vehicles que no la duguin enganxada al vidre davanter, com la que ja m'han posat al cotxe, no poden circular per Berlin. Es pretén garantir que els vehicles que emeten més CO2, per vells, perque no tenen catalitzador, perque... pel que sigui!, no entrin a la ciutat. I qui gosi circular sense enganxina, 40€ de multa.

Traffic, from Barcelona to Berlin
The German capital is starting 2008 with a couple important news: on one side, smokers will now have it harder to find a place where they can destroy their lungs. As of January 1st, most restaurants, bars and public spaces show the 'No smoking' ads. On the other side, a piece of news related to traffic: also as of yesterday, all vehicles circulating in the Innenstadt must have a sticker (either green, yellow or red), proving that they do not pollute. Otherwise, drivers can be fined with 40€. In the meantime, another law related to traffic has started to rule in Barcelona also as of yesterday: drivers on the highways in the metropolitan area are obliged to circulate under 80 km/h if they do not want to be fined.

9 comentaris:

zel ha dit...

Jollons, per no dir-ho més clar, quina marranada, obligat a canviar de cotxe? No, home, que ja ho sé, però em sembla que el món no funciona a cops de prohibició... o no funcionarà a la llarga... Salut!

Mikel ha dit...

aixo es un plan renove i el demes son tonteries!!

Ferran ha dit...

Doncs sí, Zel, bàsicament és això: els que contaminen, o en un any es canvien el cotxe o a partir de 2009 no poden circular per Berlin (i dues altres ciutats alemanyes). Catalans, prepareu els catalitzadors dels vostres vehicles, o ja sabeu què acabarà passant...!

Hehe, tu ho has dit, Mikel, a renovar-se toquen!

arsvirtualis ha dit...

Ben retornat i molt bon any!
Eps, jo també la tinc verda...

arsvirtualis ha dit...

Ah, m'oblidava.... Els autobusos de turistes que vénen a la meva ciutat -que no en són pocs...- no necessiten cap plaqueta

kanuddao's ha dit...

No t'enganyis, Ferran... fumadors i no-fumadors, si la cosa funciona igual que aquí, seguireu compartint espais. Sereu els no-fumadors els que ens acompanyareu allà on haguem d'anar a fumar, jeje.

Ferran ha dit...

Ei Ars!, em sembla que "els verds" guanyem per golejada :-)

Kanu, Kanu... amb "lo" dolent que és el tabac! Va, d'acord, ja callo...!, hehe

Dav ha dit...

Per aquí canvien les coses. Sencillament paguem, a partir d'aquest any, l'impost de circulació del cotxe en funció de les emisions de CO2. Circula per on vulguis, mentre paguis!! Suposo que aquí tenim una mentalitat (bé, tenen) que només mira d'engreixar-se la butxaca, encara que sigui a costa dels pobres usuaris que no podem tenir un cotxe últim model.

Ferran ha dit...

Coi, Dav, aquesta sensació que no deixen d'empescar-se històries per escurar butxaques em posa malalt!