dilluns, 10 de març de 2008

No és París

La Torre Eiffel no és patrimoni parisenc, no senyor. A Berlin n'hi ha un sucedani. Què hi fa, aquest "intent" de Tour Eiffel a la capital alemanya? On és? Potser algú de vosaltres ho sap. En qualsevol cas, us ho explico ben aviat...
Das ist nicht Paris
Nicht nur in Paris ist der Eiffelturm zu finden. Oder "ein" Eiffelturm, sozusagen. Berlin hat auch so ein Wahrzeichen. Bald erzähle ich wo ist er zu sehen.

It's not Paris
The picture was not taken in Paris but in Berlin. Oh yes, also in the German capital a sort of tower can be seen. Where? I tell you soon...

7 comentaris:

Xavi ha dit...

Interessant com determinades formes en diferents llocs, tenen semblances. Però, epa. Veiam si en els propers dies, poso un post en el meu blog, on parlaré d'una obra dissenyada per un discípul de Gustave Eiffel, ni més ni menys que a Portugalete (Biscaia).

Francesca ha dit...

Crec que la fotografia és de la "der lange Lulatsch" i és una torre de radio... què he guanyat algún premi? :P

Finestreta ha dit...

Però l'has trobat tu? És que no he entès si la pregunta anava en sèrio o no!!! Home... Jo, com a arquitecta, la veig una mica diferent eh!!! :)

Jaume Puig ha dit...

Ostres ferran, els dilluns són durs... i poden passar-te aquestes coses ;-)

A mi, ahir me'n van dir una de bona que no sabia ( i no sé si em van prendre el pèl), però em van dir que la torre Eiffel s'havia pensat inicialment per Barcelona, però trobant la ciutat el projecte massa car, monsieur Eiffel el va fer a París. Sabeu si és veritat?

Sylvie ha dit...

Ei que jo tb la veig mooolt diferent!!!
Jaume, jo també la conec aquesta historia. Eiffel la va presentar per l'Exposicio de 1888 a Bcn pero la van trobar cara i rara i la va tornar a presentar a Paris un any despres que si la van acceptar, pero faltavan els ultims metres ( que es van afegir despres) i pensant que despres la desmontarien!
Petonets

Deric ha dit...

A Tòquio també hi ha una rèplica a mida real!
Sí, jo també havia sentit que s'havia de fer a Barcelona per l'exposició universal però que la van trobar espantosa i cara i van rebutjar el projecte.
Us imagineu Paris sense la Torre Eiffel i Barcelona amb una immensa Torre Eiffel al cim de Montjuïc????

Ferran ha dit...

Xavi no serà el famós pont de Portugalete, no? Ho sigui o no (ja ho explicaràs), és espectacular!

Francesca tens la nostra admiració i respecte més absoluts, però no un premi perquè tot i haver encertat el nom amb què és coneguda pels berlinesos, no ens has dit ON és :)

Clar que va en sèrio, finestreta. Es tracta de saber a quin lloc de Berlin es troba. Us ho explicaré en el pròxim post.

I, per cert, finestreta i Syl, una mica puristes, no, totes dues?? Ja sé que no és una còpia de la Torre Eiffel, però TOTHOM pensa en la torre parisina quan veu aquesta!! Bé, d'acord, tothom excepte vosaltres! :)

En tot cas, Jaume i Syl, aquesta història de la torre Eiffel barcelonina la desconeixia per complet.

Deric, si la torre Eiffel hagués estat a Barcelona, segur que FECSA n'hauria fet alguna i ens hauriem quedar sense torre il·luminada per Nadal :)