dimarts, 29 de juliol de 2008

Mitfahrgelegenheit

Un altre d'aquells paraulots alemanys. Però avui la cosa no va de semàntica sinó d'organització, per dir-ho d'alguna forma. http://www.mitfahrgelegenheit.de/ és un web que pot ser molt útil: facilita el contacte entre, d'una banda, persones que tenen previst fer un trajecte determinat en el seu cotxe, i de l'altra, gent que necessita fer el mateix trajecte (o part) però no disposa de vehicle. A través d'aquest web es poden posar en contacte de manera que, qui no té cotxe, faci el trajecte amb qui sí en té, compartint les despeses segons l'acord a què arribin.
A principis de juliol vaig penjar-hi un anunci: tenia previst baixar a Catalunya, a mitjan agost, amb el cotxe. M'hi quedaré unes setmanes i volia poder disposar de vehicle, mentre hi sigui. Però tot i la possibilitat de compartir, els números canten: la benzina està caríssima (a Alemanya, aprox. 1,50 euros/litre; França no es deu quedar molt enrere). Fer els gairebé 4.000 km d'anar i tornar sumen 36 hores, uns 700 euros de benzina i 200 de peatges. Fins i tot compartint el cotxe és excessiu, així que m'he pillat un bitllet d'avió amb el que m'estalvio 31 hores i uns 600 euros...
En qualsevol cas, no està de més tenir en compte aquest servei per altres ocasions. La pàgina està només en alemany, però potser l'acabaran traduïnt a altres llengües perquè el servei és útil també fora de les fronteres germàniques. O potser ja existeix una iniciativa similar (algú ho sap?) a nivell català, o potser europeu, que desconec. Sigui com sigui, a http://www.mitfahrgelegenheit.de/ també s'hi anuncien trajectes que no tenen ni origen, ni pas ni destinació a Alemanya. Aquí en podeu veure algunes mostres, en aquest cas d'anuncis de trajectes que surten de Barcelona per dirigir-se a diferents llocs del continent.
Mitfahrgelegenheit
Diese website (http://www.mitfahrgelegenheit.de/) kennt möglicherweise jeder in Deutschand, der mindestens einmal, eine lange Reise mit dem Auto gemacht hat. Damit hat man die Möglichkeit, so eine Reise nicht allein zu machen, und noch mehr interessant, die Kosten mitzufinanzieren.
Als ich die Absicht hatte, mitte August nach Barcelona mit dem Auto zu fahren, dachte ich, dass es eine gute Gelegelheit wäre, diese System auszutesten. Deshalb habe ich eine Anzeige veröffentlicht. Nur später habe ich ja bemerkt, dass die Benzin und Maut-Kosten so hoch sind (etwa 900 € insgesamt, hin und zurück), dass nicht einal beim Fahrgemeinschaft, wäre es logisch, nach Hause mit meinem Auto zu fahren. Übrigens, Untersuchungen im Internet sich ein interessantes Ergebnis ergaben: ein Flugticket mit ClickAir hat mir ca. € 250 gekostet (hin und zurück); dass heisst, etwa € 600 Ersparnis. Schön, oder? :-)

Mitfahrgelegenheit
This website (http://www.mitfahrgelegenheit.de/) is a meeting point for people who, on one side, want to drive a log way in their own car and, on the other, people who need to go somewhere but don't own a car. They both can place their ads on this web and, whenever the interests of one and the other match, the deal is done. They will only have to pact how much should the "visitor" pay to the car owner.
I find this a very interesting system, which probably exists in other countries although I had never heard of this option before. I was about to use it for this summer; in mid August I'm going to Barcelona, where I'll stay for some weeks, and felt like having my car there with me. In the end, though, I found a quite cheap flight ticket (some 250 euro), and being the difference so big with regards the driving adventure (about 900 euro in total), even if I would share expenses, I decided to leave the car in Berlin.
But anyway, I find http://www.mitfahrgelegenheit.de/ offers very interesting possibilities. Some other time...

8 comentaris:

Puji ha dit...

Fa molts anys que la UAB va posar en marxa una borsa de cotxes per anar a classe, que funcionava com això que dius, però cada dia.

Crec que algun ajuntament també ho fa.

defak ha dit...

Jo fa com a mínim sis o set anys em movia per Quebec així i funcionava de nassos.

Per cert, té molt poc glamour, però si, amb temps, saps que necessitaràs un cotxe, el millor és Pepecar.com.

Sara Maria ha dit...

La iniciativa esta d'alló més bé, em sonen aquests serveis que diu en Puji... Especialment el de l'ajuntament de Barcelona. També n'hi havia un altre d'intercanvi de places de pàrquing: si jo marxo a treballar fora amb el cotxe, el meu pàrquing queda buit i el puc cedir a algú que treballi a prop les hores que jo estic fora... Crec que funcionava igual que això del cotxe.

Ferran ha dit...

Hola a tots i merci per les vostres aportacions. Amb el (molt) trànsit que hi ha a Barcelona i Catalunya, potser algú s'hauria de posar les piles per impulsar aquest servei, que pel que sembla ja existeix.
El d'aparcament, Sara Maria, diria que n'havia sentit a parlar i també em sembla una opció excel·lent.

Musafir ha dit...

Hei, Ferran!

Clar que conec el servei aquest del Mitfahrgelegenheit!

Així vaig tornar de passar el cap d'any a Berlin cap a Mainz.
És un sistema prou fàcil i em sembla genial poder compartir despeses i trajectes per tal d'optimitzar els recorreguts en cotxe.
En comptes dels 70 EUR que crec que costava el tren, el cotxe em va costar 25 EUR, i anar en bona companyia, tot practicant el meu alemany rudimentari.
Tornaria a fer-ho sense dubte!

Saludets!

nur ha dit...

Em sembla que hi ha alguna iniciativa de compartir cotxe (Carsharing). Sí, ho he buscat a la Viquipèdia i efectivament és el Carsharing i ja fa temps que es fa.

El que no havia vist mai (i a mi, personalment, m'interessaria) és que també es compti amb aquells que no tenim intenció de conduir i, en canvi, sí que estarien disposats a compartir despeses o fins i tot pagar una mica més pel fet de "ser portats".

En tot cas, magnífiques iniciatives totes dues :)

zel ha dit...

Doncs jo només conec el d'estar per casa, és a dir, Tu, que surts de Girona, pex, quedes amb d'altres i compartiu cotxe. I punt. Je, ens haurem d'internacionalitzar... M'agradaria tant veure Berlín...

Petonets!

Ferran ha dit...

Musafir, Nur i Zel, moltes gràcies per les vostres aportacions. Us espero al nou pis/blog! ;-)